Author Topic: Wifi Extender for Optimum Wifi?  (Read 5900 times)

Offline Thingywingy

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 3482
  • Total likes: 5
  • DansDeals.com Hat Tips 19
    • View Profile
    • Bill Kristol Taunts Kayleigh McEnany: 'You're Embarrassed To Support Trump'
Wifi Extender for Optimum Wifi?
« on: November 30, 2014, 10:58:29 PM »
Can a Wifi extender be setup for Optimum Wifi? or can it only be setup for a private network?
A man you wouldn't for a second in your personal life tolerate...a bully...really a man of genuinely bad character...

Offline Shmulie

  • Dansdeals Platinum Elite + Lifetime Gold Elite
  • ******
  • Join Date: Dec 2013
  • Posts: 784
  • Total likes: 5
  • DansDeals.com Hat Tips 4
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: Brooklyn
Re: Wifi Extender for Optimum Wifi?
« Reply #1 on: November 30, 2014, 11:01:06 PM »
how would you enter you optimum login into it?

Offline Thingywingy

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 3482
  • Total likes: 5
  • DansDeals.com Hat Tips 19
    • View Profile
    • Bill Kristol Taunts Kayleigh McEnany: 'You're Embarrassed To Support Trump'
Re: Wifi Extender for Optimum Wifi?
« Reply #2 on: November 30, 2014, 11:06:17 PM »
how would you enter you optimum login into it?
The same way you would enter your own network password? I have never setup a Wifi extender so I don't know. Are you saying that you don't think it can be done?
A man you wouldn't for a second in your personal life tolerate...a bully...really a man of genuinely bad character...

Offline Shmulie

  • Dansdeals Platinum Elite + Lifetime Gold Elite
  • ******
  • Join Date: Dec 2013
  • Posts: 784
  • Total likes: 5
  • DansDeals.com Hat Tips 4
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: Brooklyn
Re: Wifi Extender for Optimum Wifi?
« Reply #3 on: November 30, 2014, 11:16:48 PM »
The same way you would enter your own network password?
I don't think so because optimums login is a webpage not a router password

I have never setup a Wifi extender so I don't know. Are you saying that you don't think it can be done?

I'm not sure I was just wondering how you would get around that

Offline Thingywingy

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 3482
  • Total likes: 5
  • DansDeals.com Hat Tips 19
    • View Profile
    • Bill Kristol Taunts Kayleigh McEnany: 'You're Embarrassed To Support Trump'
Re: Wifi Extender for Optimum Wifi?
« Reply #4 on: December 03, 2014, 04:47:25 PM »
This article seems to say that it can work...Anyone have experience doing this?
A man you wouldn't for a second in your personal life tolerate...a bully...really a man of genuinely bad character...

Offline BAHayman

  • Administrator
  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • **********
  • Join Date: Mar 2010
  • Posts: 1932
  • Total likes: 5
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
Re: Wifi Extender for Optimum Wifi?
« Reply #5 on: December 03, 2014, 04:54:14 PM »
You can connect with your computer or phone and login, then change the WiFi MAC address of the extender/router to match the one that you logged in with.

Offline moko

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Jul 2011
  • Posts: 1843
  • Total likes: 6
  • DansDeals.com Hat Tips 1
    • View Profile
Re: Wifi Extender for Optimum Wifi?
« Reply #6 on: December 03, 2014, 05:39:32 PM »
I'm currently doing it with a simple router set as a repeater if you have auto login then your device will login automatically,  if not you will be prompted to enter login info. Since technically it's a public network you don't even need a password to logon with a repeater just a password to logon your device.
ETA: i dont know how secure it is for secure transactions.
« Last Edit: December 03, 2014, 05:44:29 PM by moko »

Offline Thingywingy

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 3482
  • Total likes: 5
  • DansDeals.com Hat Tips 19
    • View Profile
    • Bill Kristol Taunts Kayleigh McEnany: 'You're Embarrassed To Support Trump'
Re: Wifi Extender for Optimum Wifi?
« Reply #7 on: December 03, 2014, 11:02:11 PM »
I'm currently doing it with a simple router set as a repeater if you have auto login then your device will login automatically,  if not you will be prompted to enter login info. Since technically it's a public network you don't even need a password to logon with a repeater just a password to logon your device.
ETA: i dont know how secure it is for secure transactions.
You do this with Optimum? To clarify your saying you don't need to setup the router to a pick up the right network? You just have to set router as repeater? Is that a switch on the router? Any difference between router and extender for this purpose?
A man you wouldn't for a second in your personal life tolerate...a bully...really a man of genuinely bad character...

Offline moko

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Jul 2011
  • Posts: 1843
  • Total likes: 6
  • DansDeals.com Hat Tips 1
    • View Profile
Re: Wifi Extender for Optimum Wifi?
« Reply #8 on: December 04, 2014, 01:22:14 AM »
You do this with Optimum? To clarify your saying you don't need to setup the router to a pick up the right network? You just have to set router as repeater? Is that a switch on the router? Any difference between router and extender for this purpose?
its set to log onto optimum which doesn't require a password to connect to the network once connected you need an optimum login

Offline Thingywingy

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 3482
  • Total likes: 5
  • DansDeals.com Hat Tips 19
    • View Profile
    • Bill Kristol Taunts Kayleigh McEnany: 'You're Embarrassed To Support Trump'
Re: Wifi Extender for Optimum Wifi?
« Reply #9 on: December 04, 2014, 01:55:31 AM »
Yeah I have a optimum login. How do you set the router to log in to optimum?
A man you wouldn't for a second in your personal life tolerate...a bully...really a man of genuinely bad character...

Offline moko

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Jul 2011
  • Posts: 1843
  • Total likes: 6
  • DansDeals.com Hat Tips 1
    • View Profile
Re: Wifi Extender for Optimum Wifi?
« Reply #10 on: December 04, 2014, 07:32:07 AM »
Yeah I have a optimum login. How do you set the router to log in to optimum?
go to you routers web page, make sure it's set as a repeater, and search for available networks.

Offline PTU

  • Dansdeals Platinum Elite
  • ****
  • Join Date: Nov 2014
  • Posts: 283
  • Total likes: 0
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
Re: Wifi Extender for Optimum Wifi?
« Reply #11 on: December 04, 2014, 07:53:33 AM »
go to you routers web page, make sure it's set as a repeater, and search for available networks.
even with the repeater, what speeds do you get?

Offline PTU

  • Dansdeals Platinum Elite
  • ****
  • Join Date: Nov 2014
  • Posts: 283
  • Total likes: 0
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
Re: Wifi Extender for Optimum Wifi?
« Reply #12 on: December 25, 2014, 04:07:37 AM »
I want to use an obi with GV on optimum WiFi.
If I set up the router as a repeater like @moko, will it work with the obi? or does it have to be dchp to assign IP addresses which (cmiiw) the repeater doesn't do.

Would cloning the Mac address of the router (more complicated) for sure work?


Offline PTU

  • Dansdeals Platinum Elite
  • ****
  • Join Date: Nov 2014
  • Posts: 283
  • Total likes: 0
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
Re: Wifi Extender for Optimum Wifi?
« Reply #13 on: December 29, 2014, 05:39:14 AM »
So I followed this

Yay! My obi is working.

But for some reason, my devices (phone, computer) can not login to the SSID "MY REPEATER" that I set up.
Can anyone think of a reason why?
TIA!
« Last Edit: December 29, 2014, 05:42:55 AM by PTU »

Offline PTU

  • Dansdeals Platinum Elite
  • ****
  • Join Date: Nov 2014
  • Posts: 283
  • Total likes: 0
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
Re: Wifi Extender for Optimum Wifi?
« Reply #14 on: January 04, 2015, 11:26:17 AM »
So I followed this

Yay! My obi is working.

But for some reason, my devices (phone, computer) can not login to the SSID "MY REPEATER" that I set up.
Can anyone think of a reason why?
TIA!
Bump please?

The only difference between what I configured on my version of wrt, and these instructions are highlighted in the attached pics. (I dont have the option to select SSID enabled etc..)

My obi is working, and when I connect my computer with a wire to the router it also works. Why is the wireless network not working?
My devices are discovering the "GRAYEAGLE" network, but when I input the correct passphrase it doesn't connect.  :-\
« Last Edit: January 04, 2015, 11:29:35 AM by PTU »