Topic Wiki

I figured that even this thread can have a wiki.
If your computer or phone is giving you issues:

Please read this before posting: 4 Reasons Why IT People Ignore Your Requests for Help
Restart the computer. Hopefully this will take care of any issues
If your problem has not yet been solved, try to Google it. There may be a very simple solution
On a Windows computer, a system restore may do the trick.
(This is a work in progress, please feel free to add whatever you may feel is helpful)


Please post whether or not the problem was fixed

Apple iPhone Master Thread
« Last edited by Thingywingy on May 07, 2019, 08:00:02 PM »

Author Topic: Computer Troubleshooting/Help Master Thread  (Read 479067 times)

Offline Yisroel Tech

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Dec 2015
  • Posts: 1660
  • Total likes: 191
  • DansDeals.com Hat Tips 2
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: Monsey, NY
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #3300 on: November 02, 2016, 08:22:01 PM »
How does your posted Seagate Backup Plus Slim 1TB Portable External Hard Drive with Mobile Device Backup USB 3.0 (STDR1000100) - Black compare to Seagate Expansion 1TB Portable External Hard Drive USB 3.0 (STEA1000400)?So what do you recommend?
Nothing majorly different, the Backup Plus Slim is usually somewhat pricier but has some small advantages. (from here)
  • Form factor - Expansion drives are bulkier. Backup Plus drives are slimmer and more portable. Both come in both 3.5 and 2.5-inch models.
  • Software - The Backup plus line has its own Backup Software, providing automatic backups, scheduled backups etc. Whether this software is better than any of the many other similar utilities, I cannot say.
  • Warranty - The Backup Plus has a 3-year warranty, while the Expansion drives have a 2-year warranty. This may vary depending on where you buy it.
But another thing to take into account is that the -supposedly somewhat better- Backup Plus line wasn't updated since 2013, so the Expansion line -which is from 2015- does probably have improvements in terms of reliability etc.

Offline shulem92

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Feb 2015
  • Posts: 2960
  • Total likes: 103
  • DansDeals.com Hat Tips 1
    • View Profile
  • Location: Lakewood
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #3301 on: November 02, 2016, 08:38:25 PM »
I have the Seagate backup 1TB for around 3 years. No problems at all

Offline Thingywingy

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 4540
  • Total likes: 24
  • DansDeals.com Hat Tips 24
    • View Profile
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #3302 on: November 02, 2016, 08:44:44 PM »
Also had some Seagates die on me on much higher rate than the WD that I have. But from my experience, the old models of Seagate (named Seagate FreeAgent GoFlex, and released in 2010, I had it with this portable and this desktop model) were the ones that were bad, while the Seagate Expansion runs fine and I never had any problem with it.
Do you have reason to believe the newer Seagates are better? or just that your negative experience is with the old ones?
I am looking at the Seagate Backup Plus - Model: STDR1000100.
I am sometimes accused of overthinking things. I am still mulling over whether that accusation has merit.

Offline Yisroel Tech

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Dec 2015
  • Posts: 1660
  • Total likes: 191
  • DansDeals.com Hat Tips 2
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: Monsey, NY
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #3303 on: November 02, 2016, 08:50:59 PM »
Do you have reason to believe the newer Seagates are better? or just that your negative experience is with the old ones?
I am looking at the Seagate Backup Plus - Model: STDR1000100.
There is definitely reason to believe that a company only improves as time goes by, and the manufacturing process gets more sophisticated. And as somewhat of a proof to that I see that the old ones (from 2010) that I had were really bad while with the newer ones (I think I have the Expansion drive from 2014) I had no problems.

Offline Yammer

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Aug 2015
  • Posts: 3667
  • Total likes: 215
  • DansDeals.com Hat Tips 1
    • View Profile
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #3304 on: November 02, 2016, 10:08:10 PM »
My laptop's Wifi is acting weird. I can see all the possible connections except for my own. It simply doesn't come up when searching available networks. It's in close proximity and I have no problem connecting with my cellphone.

Offline DanH

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Oct 2011
  • Posts: 2180
  • Total likes: 26
  • DansDeals.com Hat Tips 2
    • View Profile
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #3305 on: November 03, 2016, 01:30:43 AM »
My laptop's Wifi is acting weird. I can see all the possible connections except for my own. It simply doesn't come up when searching available networks. It's in close proximity and I have no problem connecting with my cellphone.
Windows 7? 8? 10?

Try this:
Open command prompt.  Enter:
Code: [Select]
netsh wlan show networks
Do you see your network now?  If yes, then I'd assume you have it saved with some wrong info.  Run:

Code: [Select]
netsh wlan show profilesDo you see it there?  If yes, do this (replace PROFILE NAME with your network name):

Code: [Select]
netsh wlan delete profile name="PROFILE NAME"
If you don't see it at the "show networks" stage; I'd assume either your wifi is broadcasting in a way your laptop cant see it (i.e. 5ghz).  Did it used to work?
For tech help feel free to Telegram me @DanTechSupp

Offline PETERP

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Oct 2011
  • Posts: 3220
  • Total likes: 4
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
  • Location: NYC
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #3306 on: November 03, 2016, 04:43:43 AM »
On the Windows 7 machine, download this:
http://update7.simplix.info/UpdatePack7R2-16.10.16.exe

Rename it to:
UpdatePack7R2--ie11++.exe

Run it as administrator.  Let it finish.

Good to go.

That download failed  . What do I do now ?

Offline DanH

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Oct 2011
  • Posts: 2180
  • Total likes: 26
  • DansDeals.com Hat Tips 2
    • View Profile
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #3307 on: November 03, 2016, 06:29:02 AM »
That download failed  . What do I do now ?
Try it again.  Or use the torrent (same file)- http://vshare.io/d/c01bc65/ || Magnet - http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=4445175
For tech help feel free to Telegram me @DanTechSupp

Offline PETERP

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Oct 2011
  • Posts: 3220
  • Total likes: 4
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
  • Location: NYC
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #3308 on: November 03, 2016, 06:59:54 AM »
Try it again.  Or use the torrent (same file)- http://vshare.io/d/c01bc65/ || Magnet - http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=4445175

Tried again . Installing 22 updates,each of which says a reboot is needed . I wil wait till all install and then advise what it says
 It turned into a disc cleanup now
Thanks a ton

 I also have a dell VOSTRO running win VISTA home premium with 2gb of ram

Should I run malaware bytes on it , its getting slow .

Offline DanH

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Oct 2011
  • Posts: 2180
  • Total likes: 26
  • DansDeals.com Hat Tips 2
    • View Profile
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #3309 on: November 03, 2016, 07:40:51 AM »
Tried again . Installing 22 updates,each of which says a reboot is needed . I wil wait till all install and then advise what it says
Oh, perfect, it working..

I also have a dell VOSTRO running win VISTA home premium with 2gb of ram

Should I run malaware bytes on it , its getting slow .
Well, it can't hurt :)  Doubt that'll fix all your issues though...
For tech help feel free to Telegram me @DanTechSupp

Offline PETERP

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Oct 2011
  • Posts: 3220
  • Total likes: 4
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
  • Location: NYC
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #3310 on: November 03, 2016, 09:15:55 AM »
Oh, perfect, it working..
Well, it can't hurt :)  Doubt that'll fix all your issues though...

Just looked at update history and all important updates were successful but a few recommended ones failed .  Should i do anything about that ?

Also I am able to access windows updates now.

 should I delete that file I dloaded and renamed ??

Offline Yammer

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Aug 2015
  • Posts: 3667
  • Total likes: 215
  • DansDeals.com Hat Tips 1
    • View Profile
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #3311 on: November 03, 2016, 11:35:35 AM »


Windows 7? 8? 10?

Try this:
Open command prompt.  Enter:
Code: [Select]
netsh wlan show networks
Do you see your network now?  If yes, then I'd assume you have it saved with some wrong info.  Run:

Code: [Select]
netsh wlan show profilesDo you see it there?  If yes, do this (replace PROFILE NAME with your network name):

Code: [Select]
netsh wlan delete profile name="PROFILE NAME"
If you don't see it at the "show networks" stage; I'd assume either your wifi is broadcasting in a way your laptop cant see it (i.e. 5ghz).  Did it used to work?

Didn't come up.

It's Windows 10.
I just moved into a new office so it's a new network. It's a Verizon FiOS 100/100.

Offline DanH

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Oct 2011
  • Posts: 2180
  • Total likes: 26
  • DansDeals.com Hat Tips 2
    • View Profile
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #3312 on: November 03, 2016, 03:21:27 PM »
I just moved into a new office so it's a new network. It's a Verizon FiOS 100/100.
My assumption then is that maybe its broadcasting to 5ghz, or its AC and your wifi card doesnt support that.
For tech help feel free to Telegram me @DanTechSupp

Offline Yammer

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Aug 2015
  • Posts: 3667
  • Total likes: 215
  • DansDeals.com Hat Tips 1
    • View Profile
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #3313 on: November 03, 2016, 03:40:31 PM »
My assumption then is that maybe its broadcasting to 5ghz, or its AC and your wifi card doesnt support that.
So I'm basically stuck? Or is this something that I can do?

Offline DanH

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Oct 2011
  • Posts: 2180
  • Total likes: 26
  • DansDeals.com Hat Tips 2
    • View Profile
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #3314 on: November 03, 2016, 04:56:04 PM »
So I'm basically stuck? Or is this something that I can do?
You can buy a USB stick that supports it.  You can ask them to change router settings to also support g or n bands.
For tech help feel free to Telegram me @DanTechSupp