Topic Wiki

I figured that even this thread can have a wiki.
If your computer or phone is giving you issues:

ē Please read this before posting: 4 Reasons Why IT People Ignore Your Requests for Help
ē Restart the computer. Hopefully this will take care of any issues
ē If your problem has not yet been solved, try to Google it. There may be a very simple solution
ē On a Windows computer, a system restore may do the trick.
(This is a work in progress, please feel free to add whatever you may feel is helpful)


Please post whether or not the problem was fixed
« Last edited by yesitsme on May 25, 2018, 03:22:44 PM »

Author Topic: Computer Troubleshooting/Help Master Thread  (Read 261345 times)

Offline Definitions

  • Dansdeals Platinum Elite
  • ****
  • Join Date: Jan 2018
  • Posts: 318
  • Total likes: 17
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #4740 on: February 11, 2018, 12:00:09 PM »
I would say it is certainly better to go with Linux (maybe some Windows look-alike, like Zorin OS.)
Thanks. I think I'm going with Zorin Education. It has very useful programs built in. I was trying to test it out on a Windows 10 laptop but I couldn't find the option to boot from USB. Did a little research and found out I had to disable secure boot and turn on legacy boot in the BIOS.

Anyways I'm a little hesitant to totally delete Windows XP. Does it make sense to have a dual boot system?
Jack of all trades, master of none.

Offline Yisroel Tech

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Dec 2015
  • Posts: 1192
  • Total likes: 98
  • DansDeals.com Hat Tips 2
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: Monsey, NY
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #4741 on: February 11, 2018, 12:13:27 PM »
Why not totally delete? You can anytime reinstall if you really really want.

(and you can do a full disk image before deleting with something like Macrium Reflect Free)

Offline eli1571

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Jul 2009
  • Posts: 1970
  • Total likes: 5
  • DansDeals.com Hat Tips 0
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #4742 on: February 11, 2018, 02:25:10 PM »
In Windows 7 and newer, slick start and type "on screen keyboard" (or just "osk")
thanx

Offline Thingywingy

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 4025
  • Total likes: 15
  • DansDeals.com Hat Tips 21
    • View Profile
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #4743 on: February 12, 2018, 05:36:23 PM »
Any way to transfer contacts from a dumb phone to an iPhone?
I am sometimes accused of overthinking things. I am still mulling over whether that accusation has merit.

Offline etech0

  • Dansdeals Lifetime Presidential Platinum Elite
  • *********
  • Join Date: Dec 2013
  • Posts: 9053
  • Total likes: 236
  • DansDeals.com Hat Tips 1
    • View Profile
  • Location: not lakewood
  • Programs: DDF
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #4744 on: February 12, 2018, 05:39:29 PM »
Any way to transfer contacts from a dumb phone to an iPhone?
Does the dumb phone have bluetooth? Some of them will let you sync your contacts to another phone or to a computer.
Workflowy. You won't know what you're missing until you try it.

Offline davidrotts63

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: May 2017
  • Posts: 4500
  • Total likes: 372
  • DansDeals.com Hat Tips 15
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #4745 on: February 12, 2018, 06:33:02 PM »
Any way to transfer contacts from a dumb phone to an iPhone?
You may be able to send as a MMS
I'll tell you later

Offline Definitions

  • Dansdeals Platinum Elite
  • ****
  • Join Date: Jan 2018
  • Posts: 318
  • Total likes: 17
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #4746 on: February 12, 2018, 07:24:53 PM »
Any way to transfer contacts from a dumb phone to an iPhone?
If the dumbphone has a sim card, maybe you can first transfer it to that. Then put it into your iPhone. Or into a different phone and then transfer it to iPhone.
Jack of all trades, master of none.

Offline Thingywingy

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 4025
  • Total likes: 15
  • DansDeals.com Hat Tips 21
    • View Profile
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #4747 on: February 12, 2018, 07:57:54 PM »
If the dumbphone has a sim card, maybe you can first transfer it to that. Then put it into your iPhone. Or into a different phone and then transfer it to iPhone.
No SIM.
I am sometimes accused of overthinking things. I am still mulling over whether that accusation has merit.

Offline David R

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Mar 2012
  • Posts: 1490
  • Total likes: 1
  • DansDeals.com Hat Tips 4
    • View Profile
  • Location: Brooklyn, NY
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #4748 on: February 14, 2018, 06:09:31 AM »
Any way to transfer contacts from a dumb phone to an iPhone?
If you don't specify the model of your dumb phone, you're only going to get vague responses.

Offline churnbabychurn

  • Dansdeals Lifetime Presidential Platinum Elite
  • *********
  • Join Date: Jul 2012
  • Posts: 6898
  • Total likes: 159
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
  • Location: Lakewood
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #4749 on: February 14, 2018, 02:14:58 PM »
Trying to convert a qbo file to qb desktop.
Need to use explorer. Problem is that files are only saved in a virtual location.
So when running the "restore" tool in IE ,it can't find the file.

How do I force IE to not use virtual locations?

Offline Thingywingy

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 4025
  • Total likes: 15
  • DansDeals.com Hat Tips 21
    • View Profile
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #4750 on: February 18, 2018, 06:20:01 PM »
The optimum connection I use inside my house is not connecting me to the internet. I can connect to the Optimum Wifi network and when I check the connection status it shows a strong and that data was transferred. Yet I can't access any webpages through the browser. If I go right outside my house I can connect and in fact use the internet. I think that while inside Iím connecting to a different optimum access point than when Iím outside even though itís only 15 feet apart and that the access point I can connect to from inside is not connected to the internet.

Is there any way to choose the access point I connect to? They are both Optimum and I donít see them as two separate networks?
I am sometimes accused of overthinking things. I am still mulling over whether that accusation has merit.

Offline Yisroel Tech

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Dec 2015
  • Posts: 1192
  • Total likes: 98
  • DansDeals.com Hat Tips 2
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: Monsey, NY
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #4751 on: February 18, 2018, 06:40:50 PM »
The optimum connection I use inside my house is not connecting me to the internet. I can connect to the Optimum Wifi network and when I check the connection status it shows a strong and that data was transferred. Yet I can't access any webpages through the browser. If I go right outside my house I can connect and in fact use the internet. I think that while inside Iím connecting to a different optimum access point than when Iím outside even though itís only 15 feet apart and that the access point I can connect to from inside is not connected to the internet.

Is there any way to choose the access point I connect to? They are both Optimum and I donít see them as two separate networks?
With a good wifi manager maybe. You can try this one http://www.netsetman.com/en/wifi-wlan-manager it lets you connect based on the APs MAC.

Offline Thingywingy

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 4025
  • Total likes: 15
  • DansDeals.com Hat Tips 21
    • View Profile
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #4752 on: February 18, 2018, 06:48:34 PM »
With a good wifi manager maybe. You can try this one http://www.netsetman.com/en/wifi-wlan-manager it lets you connect based on the APs MAC.
Thanks! Someone mentioned maybe trying Wireshark....You familiar with that? Quick google sounds like it may be too advanced for me?
I am sometimes accused of overthinking things. I am still mulling over whether that accusation has merit.

Offline Yisroel Tech

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Dec 2015
  • Posts: 1192
  • Total likes: 98
  • DansDeals.com Hat Tips 2
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: Monsey, NY
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #4753 on: February 18, 2018, 07:14:34 PM »
Thanks! Someone mentioned maybe trying Wireshark....You familiar with that? Quick google sounds like it may be too advanced for me?
Definitely so, and is not targeted for this anyhow. Use this tool (or something like it) and report back.

Offline Thingywingy

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 4025
  • Total likes: 15
  • DansDeals.com Hat Tips 21
    • View Profile
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #4754 on: February 18, 2018, 07:26:06 PM »
Definitely so, and is not targeted for this anyhow. Use this tool (or something like it) and report back.
I will. Thanks.
I am sometimes accused of overthinking things. I am still mulling over whether that accusation has merit.