Topic Wiki

I figured that even this thread can have a wiki.
If your computer or phone is giving you issues:

Please read this before posting: 4 Reasons Why IT People Ignore Your Requests for Help
Restart the computer. Hopefully this will take care of any issues
If your problem has not yet been solved, try to Google it. There may be a very simple solution
On a Windows computer, a system restore may do the trick.
(This is a work in progress, please feel free to add whatever you may feel is helpful)


Please post whether or not the problem was fixed

Apple iPhone Master Thread
« Last edited by Thingywingy on May 07, 2019, 08:00:02 PM »

Author Topic: Computer Troubleshooting/Help Master Thread  (Read 466661 times)

Offline Yisroel Tech

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Dec 2015
  • Posts: 1650
  • Total likes: 188
  • DansDeals.com Hat Tips 2
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: Monsey, NY
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #5460 on: July 16, 2020, 05:17:38 PM »
Got it! Okay will do some research. Is IPs the right answer to that setting?
I do not understand what your question means.
Quote
Also, if I change the setting, will it mess up the other computers/phones that are connected to the extender?
Mess up? No. It'll change their IPs, and they might need to reconnect/restart.

Offline Yo ssi

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Aug 2019
  • Posts: 1045
  • Total likes: 272
  • DansDeals.com Hat Tips 15
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #5461 on: July 16, 2020, 05:21:17 PM »
I do not understand what your question means.
He was asking which choice to pick from this:
but there's most likely a setting there if it should also be a DHCP server or it should just use the IPs from the source router.
So the answer would be to use the IP form the source router

Offline Yisroel Tech

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Dec 2015
  • Posts: 1650
  • Total likes: 188
  • DansDeals.com Hat Tips 2
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: Monsey, NY
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #5462 on: July 16, 2020, 05:28:08 PM »
He was asking which choice to pick from this:So the answer would be to use the IP form the source router
I wouldn't think the setting choice would be called "IPs" or "use the IP form the source router".

Offline etech0

  • Dansdeals Lifetime 10K Presidential Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Dec 2013
  • Posts: 11312
  • Total likes: 1346
  • DansDeals.com Hat Tips 1
    • View Profile
  • Location: not lakewood
  • Programs: DDF
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #5463 on: July 16, 2020, 06:17:01 PM »
Thanks! Now they can all access the printer since my computer is the only one connected by ethernet. But there will be more so it'll be good to have it fixed. I just would rather not make everyone reconnect to the extender, but if it's the only way then I'll do it.
Workflowy. You won't know what you're missing until you try it.

Offline Yisroel Tech

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Dec 2015
  • Posts: 1650
  • Total likes: 188
  • DansDeals.com Hat Tips 2
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: Monsey, NY
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #5464 on: July 16, 2020, 06:19:36 PM »
Thanks! Now they can all access the printer since my computer is the only one connected by ethernet. But there will be more so it'll be good to have it fixed. I just would rather not make everyone reconnect to the extender, but if it's the only way then I'll do it.
They'd usually get the new IP on their own (if they're set to auto connect), it's just that "if not" you'd need to restart or reconnect them.

Offline etech0

  • Dansdeals Lifetime 10K Presidential Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Dec 2013
  • Posts: 11312
  • Total likes: 1346
  • DansDeals.com Hat Tips 1
    • View Profile
  • Location: not lakewood
  • Programs: DDF
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #5465 on: July 16, 2020, 06:21:16 PM »
They'd usually get the new IP on their own (if they're set to auto connect), it's just that "if not" you'd need to restart or reconnect them.
Got it. Thanks!
Workflowy. You won't know what you're missing until you try it.

Offline Yo ssi

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Aug 2019
  • Posts: 1045
  • Total likes: 272
  • DansDeals.com Hat Tips 15
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #5466 on: July 16, 2020, 07:10:16 PM »
I own a Lenovo laptop which unfortunately doesn't allow you to press alt + F4 to close a program, instead you need to use the function button.
Anyway to fix that? possibly a registry edit or good program?
(I'm able to switch the whole row to be Function keys, but I don't want that.)

Offline etech0

  • Dansdeals Lifetime 10K Presidential Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Dec 2013
  • Posts: 11312
  • Total likes: 1346
  • DansDeals.com Hat Tips 1
    • View Profile
  • Location: not lakewood
  • Programs: DDF
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #5467 on: July 16, 2020, 07:39:18 PM »
I own a Lenovo laptop which unfortunately doesn't allow you to press alt + F4 to close a program, instead you need to use the function button.
Anyway to fix that? possibly a registry edit or good program?
(I'm able to switch the whole row to be Function keys, but I don't want that.)
You can probably trick it with autohotkey
Workflowy. You won't know what you're missing until you try it.

Offline Yo ssi

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Aug 2019
  • Posts: 1045
  • Total likes: 272
  • DansDeals.com Hat Tips 15
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #5468 on: July 16, 2020, 07:55:27 PM »
You can probably trick it with autohotkey
Iv'e never used it, is it easy to set up?

Offline etech0

  • Dansdeals Lifetime 10K Presidential Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Dec 2013
  • Posts: 11312
  • Total likes: 1346
  • DansDeals.com Hat Tips 1
    • View Profile
  • Location: not lakewood
  • Programs: DDF
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #5469 on: July 16, 2020, 07:59:15 PM »
Iv'e never used it, is it easy to set up?
You'll need to do a bit of coding but not too much for your use case.
Here are a couple of places to start:
https://www.autohotkey.com/docs/Hotkeys.htm
https://www.autohotkey.com/boards/viewtopic.php?t=29582

@ChaimMoskowitz can probably help if you need :)
Workflowy. You won't know what you're missing until you try it.

Offline Yisroel Tech

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Dec 2015
  • Posts: 1650
  • Total likes: 188
  • DansDeals.com Hat Tips 2
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: Monsey, NY
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #5470 on: July 16, 2020, 08:09:15 PM »
I own a Lenovo laptop which unfortunately doesn't allow you to press alt + F4 to close a program, instead you need to use the function button.
Anyway to fix that? possibly a registry edit or good program?
(I'm able to switch the whole row to be Function keys, but I don't want that.)
Maybe check out the Keyboard Manager coming with Microsoft's PowerToys. See here https://github.com/microsoft/PowerToys/wiki/Keyboard-Manager-Overview

Offline etech0

  • Dansdeals Lifetime 10K Presidential Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Dec 2013
  • Posts: 11312
  • Total likes: 1346
  • DansDeals.com Hat Tips 1
    • View Profile
  • Location: not lakewood
  • Programs: DDF
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #5471 on: July 16, 2020, 08:13:38 PM »
Maybe check out the Keyboard Manager coming with Microsoft's PowerToys. See here https://github.com/microsoft/PowerToys/wiki/Keyboard-Manager-Overview
If that can do it it'll be easier than autohotkey
Workflowy. You won't know what you're missing until you try it.

Offline Yisroel Tech

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Dec 2015
  • Posts: 1650
  • Total likes: 188
  • DansDeals.com Hat Tips 2
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: Monsey, NY
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #5472 on: July 16, 2020, 08:26:12 PM »
If that can do it it'll be easier than autohotkey
Tested now, works well:


Offline Yo ssi

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Aug 2019
  • Posts: 1045
  • Total likes: 272
  • DansDeals.com Hat Tips 15
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #5473 on: July 16, 2020, 09:06:25 PM »
Tested now, works well:
Very strange, I can do any key except the F4 key!
For example my F3 key is volume up and that works, but the F4 key which toggles the microphone doesn't!
But alt F3 certainly beats fn + alt + F4  ;)

Offline Yisroel Tech

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Dec 2015
  • Posts: 1650
  • Total likes: 188
  • DansDeals.com Hat Tips 2
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: Monsey, NY
Re: Computer Troubleshooting/Help Master Thread
« Reply #5474 on: July 16, 2020, 10:46:33 PM »
Very strange, I can do any key except the F4 key!
For example my F3 key is volume up and that works, but the F4 key which toggles the microphone doesn't!
But alt F3 certainly beats fn + alt + F4  ;)
What do you mean you can't do? You press Type Shortcut and press (when the "press the keys" box is open) Alt+F4 and it doesn't recognize it?