Topic Wiki

IF YOUR OBI NEEDS UPDATES SEE HERE

See here for some good tutorials on setting up the Obi.

You can switch your current landline number into a Google Voice account to retain your phone number on a free Obi phone line.
To port your landline to GV:
  • Get ahold of an old Page Plus or Verizon cell phone that isn't being used. Port your existing landline to Page Plus for free through their website.
  • Fill out the port form and put in your landline number and the old PP cell phone's ESN or MEID number (from under the battery) and wait a couple of days for it to go through. You will know that the port is complete, when dialing your landline rings on the cell phone.
  • Once the account is active, buy $10 worth of minutes from PagePlus in order to receive the verification call from GV.
  • Now you can initiate the GV port. It's a good idea to open a new Gmail account. You can then setup all emails that come to that account (all the voicemails notifications) to be forwarded to your main Gmail account. Login to GV from the new account and port in your number. It will cost $20, and you will get an email when the port to GV is complete.
Using the above method will only have incoming Caller ID numbers, not names. If you want names as well, follow these steps:
  • Go to https://www.callcentric.com/, click Products, then click the yellow Get A Number button next to Free Phone Number.
  • Use the tool on the left to pick an area code, then order the number. It doesnít have to be something memorable, because no one will ever have to dial it.
  • When it asks if youíre in US/Canada, either select Yes to use their E911 service, or No if you want to use something else. Callcentric setup is free, plus $1.50/mo if you want E911 services. See below for more details.
  • After you receive a confirmation email from Callcentric with your new account info, go to obitalk.com, and log into your Obi. Click SP2, scroll down to OBiTALK Compatible Service Providers, then click Next. Follow the prompts to link your Callcentric account. In the box that says Callcentric Number, enter the 1777 number you got in the email. Uncheck Primary Line for Outgoing Calls and 911.
  • Open Google Voice, go into Settings, and add a forwarding phone. Enter the real phone number you got in the email from Callcentric. Google will call it to confirm; it should ring on your Obi. Answer it and enter the code shown by GV.
  • Uncheck forward to Google Chat.
  • Log into your Callcentric account. Click Preferences. Under General, enable Caller ID with name (Inbound calls). (You can also change the maximum call duration, and unlist yourself from the directory).
or this for a $5 one time fee.
https://simonics.com/gw/?promo=nerdvittles


If youíre not using Callcentric, you have to set up SP3 in Obi settings to point to your E911 providerís account.
E911 providers:
Callcentric$18/year ($1.50/mo) + $1.50 setup
Anveo$15/year
http://www.gv911.com/$12/year
http://www.bulkvs.com/e911.html$8.64/year ($0.72/mo)

If you want the SP2 to ring like the standard US ringtone:
go to obi expert config, then to voice service, select sp2, and change it to this:
X_ServProvProfile B
X_RingProfile   A
X_CodecProfile   A
« Last edited by aygart on June 21, 2017, 05:41:18 PM »

Author Topic: OBi 110  (Read 115513 times)

Offline Yisroel Tech

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Dec 2015
  • Posts: 1192
  • Total likes: 98
  • DansDeals.com Hat Tips 2
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: Monsey, NY
Re: OBi 110
« Reply #1005 on: July 16, 2017, 08:01:44 PM »
having difficulty porting Optimum landline to Page plus...page plus says pin is incorrect, optimum says they dont give pin... any advice?
Tell PP to leave the PIN blank.

http://www.dslreports.com/forum/r30670599-

Offline Jay the PRESIDENT

  • Dansdeals Platinum Elite + Lifetime Gold Elite
  • ******
  • Join Date: Oct 2008
  • Posts: 816
  • Total likes: 1
  • DansDeals.com Hat Tips 0
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: OBi 110
« Reply #1006 on: July 16, 2017, 11:39:50 PM »
Tell PP to leave the PIN blank.

http://www.dslreports.com/forum/r30670599-
thanks.  still did not work.  page plus says they tried 7 times while optimum says they have no record of any attempt... what is wrong here :(

Offline Yisroel Tech

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Dec 2015
  • Posts: 1192
  • Total likes: 98
  • DansDeals.com Hat Tips 2
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: Monsey, NY
Re: OBi 110
« Reply #1007 on: July 16, 2017, 11:47:44 PM »
thanks.  still did not work.  page plus says they tried 7 times while optimum says they have no record of any attempt... what is wrong here :(
Have you done the other steps in the link I shared?

Offline Jay the PRESIDENT

  • Dansdeals Platinum Elite + Lifetime Gold Elite
  • ******
  • Join Date: Oct 2008
  • Posts: 816
  • Total likes: 1
  • DansDeals.com Hat Tips 0
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: OBi 110
« Reply #1008 on: July 16, 2017, 11:55:29 PM »
Have you done the other steps in the link I shared?
yes, well at least I told them to...  my account number is only 13 digits, not sure what it means only use the first 13...

Offline Shmuel4

  • Dansdeals Gold Elite
  • ***
  • Join Date: Dec 2012
  • Posts: 180
  • Total likes: 7
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
Re: OBi 110
« Reply #1009 on: July 20, 2017, 05:09:31 PM »
Is there anyway to get 2 Gv numbers (different emails) on one obihai hooked up to one phone jack line in order to get 2 lines on a phone system? Or do I need to phone cords going to the 2 line phone? Thank you

Offline kayef

  • Dansdeals Platinum Elite + Lifetime Gold Elite
  • ******
  • Join Date: Feb 2010
  • Posts: 979
  • Total likes: 3
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
Re: OBi 110
« Reply #1010 on: July 27, 2017, 09:01:31 AM »
Is there anyway to get 2 Gv numbers (different emails) on one obihai hooked up to one phone jack line in order to get 2 lines on a phone system? Or do I need to phone cords going to the 2 line phone? Thank you
You can do it. Second line will have a distinctive ring.

Offline avadah

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Sep 2012
  • Posts: 1897
  • Total likes: 5
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
  • Location: Jerusalem
Re: OBi 110
« Reply #1011 on: July 28, 2017, 02:57:49 PM »
Can someone clarify this for me?
Obi says they're not supporting the 110 anymore. Does that mean it will stop working and i need to get a newer model or they just won't be updating it so i don't need to pay the $10/year for service/updates?

Thanks

Offline etech0

  • Dansdeals Lifetime Presidential Platinum Elite
  • *********
  • Join Date: Dec 2013
  • Posts: 9053
  • Total likes: 236
  • DansDeals.com Hat Tips 1
    • View Profile
  • Location: not lakewood
  • Programs: DDF
Re: OBi 110
« Reply #1012 on: August 14, 2017, 08:33:24 PM »
Is the wiki up to date?
Workflowy. You won't know what you're missing until you try it.

Offline AnonymousUser

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Feb 2013
  • Posts: 2989
  • Total likes: 4
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
Re: OBi 110
« Reply #1013 on: August 14, 2017, 10:45:22 PM »
Is the wiki up to date?
Regarding?

Offline etech0

  • Dansdeals Lifetime Presidential Platinum Elite
  • *********
  • Join Date: Dec 2013
  • Posts: 9053
  • Total likes: 236
  • DansDeals.com Hat Tips 1
    • View Profile
  • Location: not lakewood
  • Programs: DDF
Re: OBi 110
« Reply #1014 on: August 15, 2017, 12:17:40 AM »
Regarding?
In general. How to set up OBi, possibly with google voice, to use a landline type of phone without paying for a landline. For whatever is the cheapest possible way, of course :)
Workflowy. You won't know what you're missing until you try it.

Offline AnonymousUser

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Feb 2013
  • Posts: 2989
  • Total likes: 4
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
Re: OBi 110
« Reply #1015 on: August 15, 2017, 04:13:52 AM »
In general. How to set up OBi, possibly with google voice, to use a landline type of phone without paying for a landline. For whatever is the cheapest possible way, of course :)
It should be, besides for the E911 prices which might not be.

Offline etech0

  • Dansdeals Lifetime Presidential Platinum Elite
  • *********
  • Join Date: Dec 2013
  • Posts: 9053
  • Total likes: 236
  • DansDeals.com Hat Tips 1
    • View Profile
  • Location: not lakewood
  • Programs: DDF
Re: OBi 110
« Reply #1016 on: August 15, 2017, 08:06:08 AM »
It should be, besides for the E911 prices which might not be.
Great, thanks!
Workflowy. You won't know what you're missing until you try it.

Offline kayef

  • Dansdeals Platinum Elite + Lifetime Gold Elite
  • ******
  • Join Date: Feb 2010
  • Posts: 979
  • Total likes: 3
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
Re: OBi 110
« Reply #1017 on: August 15, 2017, 08:58:19 AM »
Is the wiki up to date?
Can't speak for the porting part as I haven't done that in a long time, but for everything else it seems accurate.

One note: I put callcentric in SP1 and Google Voice in SP2 and set SP2 as the primary for outgoing calls. This way you don't have to reconfigure the ring tone on SP2.

Offline kayef

  • Dansdeals Platinum Elite + Lifetime Gold Elite
  • ******
  • Join Date: Feb 2010
  • Posts: 979
  • Total likes: 3
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
Re: OBi 110
« Reply #1018 on: August 15, 2017, 09:02:43 AM »
It should be, besides for the E911 prices which might not be.
Callcentric prices are still accurate

Offline etech0

  • Dansdeals Lifetime Presidential Platinum Elite
  • *********
  • Join Date: Dec 2013
  • Posts: 9053
  • Total likes: 236
  • DansDeals.com Hat Tips 1
    • View Profile
  • Location: not lakewood
  • Programs: DDF
Re: OBi 110
« Reply #1019 on: August 15, 2017, 10:12:08 AM »
Can't speak for the porting part as I haven't done that in a long time, but for everything else it seems accurate.

One note: I put callcentric in SP1 and Google Voice in SP2 and set SP2 as the primary for outgoing calls. This way you don't have to reconfigure the ring tone on SP2.
Thanks!
Workflowy. You won't know what you're missing until you try it.