Topic Wiki

IF YOUR OBI NEEDS UPDATES SEE HERE

See here for some good tutorials on setting up the Obi.

You can switch your current landline number into a Google Voice account to retain your phone number on a free Obi phone line.
To port your landline to GV:
  • Get ahold of an old Page Plus or Verizon cell phone that isn't being used. Port your existing landline to Page Plus for free through their website.
  • Fill out the port form and put in your landline number and the old PP cell phone's ESN or MEID number (from under the battery) and wait a couple of days for it to go through. You will know that the port is complete, when dialing your landline rings on the cell phone.
  • Once the account is active, buy $10 worth of minutes from PagePlus in order to receive the verification call from GV.
  • Now you can initiate the GV port. It's a good idea to open a new Gmail account. You can then setup all emails that come to that account (all the voicemails notifications) to be forwarded to your main Gmail account. Login to GV from the new account and port in your number. It will cost $20, and you will get an email when the port to GV is complete.
Using the above method will only have incoming Caller ID numbers, not names. If you want names as well, follow these steps:
  • Go to https://www.callcentric.com/, click Products, then click the yellow Get A Number button next to Free Phone Number.
  • Use the tool on the left to pick an area code, then order the number. It doesn’t have to be something memorable, because no one will ever have to dial it.
  • When it asks if you’re in US/Canada, either select Yes to use their E911 service, or No if you want to use something else. Callcentric setup is free, plus $1.50/mo if you want E911 services. See below for more details.
  • After you receive a confirmation email from Callcentric with your new account info, go to obitalk.com, and log into your Obi. Click SP2, scroll down to OBiTALK Compatible Service Providers, then click Next. Follow the prompts to link your Callcentric account. In the box that says Callcentric Number, enter the 1777 number you got in the email. Uncheck Primary Line for Outgoing Calls and 911.
  • Open Google Voice, go into Settings, and add a forwarding phone. Enter the real phone number you got in the email from Callcentric. Google will call it to confirm; it should ring on your Obi. Answer it and enter the code shown by GV.
  • Uncheck forward to Google Chat.
  • Log into your Callcentric account. Click Preferences. Under General, enable Caller ID with name (Inbound calls). (You can also change the maximum call duration, and unlist yourself from the directory).
or this for a $5 one time fee.
https://simonics.com/gw/?promo=nerdvittles


If you’re not using Callcentric, you have to set up SP3 in Obi settings to point to your E911 provider’s account.
E911 providers:
Callcentric$18/year ($1.50/mo) + $1.50 setup
Anveo$15/year
http://www.gv911.com/$12/year
http://www.bulkvs.com/e911.html$8.64/year ($0.72/mo)

If you want the SP2 to ring like the standard US ringtone:
go to obi expert config, then to voice service, select sp2, and change it to this:
X_ServProvProfile B
X_RingProfile   A
X_CodecProfile   A

You can add your CID http://www.listyourself.net/ListYourself/listing.jsp?ID=new
and check your CID http://who.scalling.com/411/

Author Topic: OBi Master Thread  (Read 202971 times)

Offline username

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Jul 2008
  • Posts: 4290
  • Total likes: 424
  • DansDeals.com Hat Tips 11
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: C Heights
  • Programs: ┌──────────────────┐ │───> Ữ₴ΣЯИΛΜӘ <─── │ └──────────────────┘
Re: OBi Master Thread
« Reply #1515 on: September 04, 2020, 04:04:38 PM »
Not sure why, but if I dial it 58, not 058, it says the cost is 3 cents a minute.

So thanks for your help, looks like the issue is solved!!
^^^

Offline Yo ssi

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Aug 2019
  • Posts: 2983
  • Total likes: 885
  • DansDeals.com Hat Tips 34
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Programs: @myi so list them as Dan does!
Re: OBi Master Thread
« Reply #1516 on: September 04, 2020, 04:09:26 PM »
Not sure why, but if I dial it 58, not 058, it says the cost is 3 cents a minute.

So thanks for your help, looks like the issue is solved!!
You can also try using + then the country code

Offline talmid chuchem

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Oct 2014
  • Posts: 1018
  • Total likes: 55
  • DansDeals.com Hat Tips 5
    • View Profile
Re: OBi Master Thread
« Reply #1517 on: September 06, 2020, 03:09:33 AM »
When cl
Not sure why, but if I dial it 58, not 058, it says the cost is 3 cents a minute.

So thanks for your help, looks like the issue is solved!!
When calling Israel, always leave out he first 0, replace it by 972

Offline Hiding

  • Dansdeals Gold Elite
  • ***
  • Join Date: May 2012
  • Posts: 190
  • Total likes: 4
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
  • Location: USA
Re: OBi Master Thread
« Reply #1518 on: November 02, 2020, 04:05:24 PM »
I am trying to add a new obi202 to the obitalk dashboard. When I dial THE ***5 number, it says sent to server, however nothing changes on the obitalk screen, and the request times out. I am able to pass the echo test. Anyone know how I can connect my device?
I don't know if it matters, but this is being done from Israel.

Offline pcgeek

  • Dansdeals Platinum Elite + Lifetime Gold Elite
  • ******
  • Join Date: Dec 2013
  • Posts: 909
  • Total likes: 31
  • DansDeals.com Hat Tips 6
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: פֹּה
Re: OBi Master Thread
« Reply #1519 on: November 02, 2020, 06:58:54 PM »
I am trying to add a new obi202 to the obitalk dashboard. When I dial THE ***5 number, it says sent to server, however nothing changes on the obitalk screen, and the request times out. I am able to pass the echo test. Anyone know how I can connect my device?
I don't know if it matters, but this is being done from Israel.
Is there any filter getting in the way?

Offline Hiding

  • Dansdeals Gold Elite
  • ***
  • Join Date: May 2012
  • Posts: 190
  • Total likes: 4
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
  • Location: USA
Re: OBi Master Thread
« Reply #1520 on: November 02, 2020, 11:41:41 PM »
Is there any filter getting in the way?
I don't believe so. It's a regular bezeq dsl line, with no changes done.

Offline points 99

  • Dansdeals Gold Elite
  • ***
  • Join Date: Oct 2013
  • Posts: 176
  • Total likes: 30
  • DansDeals.com Hat Tips 4
    • View Profile
  • Location: USA
Re: OBi Master Thread
« Reply #1521 on: December 23, 2020, 05:43:35 PM »
I am trying to add a new obi202 to the obitalk dashboard. When I dial THE ***5 number, it says sent to server, however nothing changes on the obitalk screen, and the request times out. I am able to pass the echo test. Anyone know how I can connect my device?
I don't know if it matters, but this is being done from Israel.
Anyone have success activating an OBI202 recently? I'm having the same problem as @Hiding, when I dial the **5---- number to connect the device to my account, nothing changes on the obitalk screen, and the request times out

Offline pcgeek

  • Dansdeals Platinum Elite + Lifetime Gold Elite
  • ******
  • Join Date: Dec 2013
  • Posts: 909
  • Total likes: 31
  • DansDeals.com Hat Tips 6
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: פֹּה
Re: OBi Master Thread
« Reply #1522 on: December 23, 2020, 09:57:18 PM »
Anyone have success activating an OBI202 recently? I'm having the same problem as @Hiding, when I dial the **5---- number to connect the device to my account, nothing changes on the obitalk screen, and the request times out
Try a different browser? Also, if you have an adblock, try disabling it. Those have been causing issues on lots of sites (not obi specifically) recently.

Offline Sam Finkelstein

  • Dansdeals Presidential Platinum Elite
  • ********
  • Join Date: Feb 2015
  • Posts: 2560
  • Total likes: 185
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
  • Location: New York, NY
Re: OBi Master Thread
« Reply #1523 on: December 24, 2020, 07:37:13 AM »
Anyone have success activating an OBI202 recently? I'm having the same problem as @Hiding, when I dial the **5---- number to connect the device to my account, nothing changes on the obitalk screen, and the request times out

I had the same issue. Kept trying and eventually worked.
Formula for success: rise early, work hard, strike oil. –J. Paul Getty

Get back expired miles!
getmymilesback@gmail.com

Online joe1234

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Jul 2015
  • Posts: 1433
  • Total likes: 157
  • DansDeals.com Hat Tips 18
    • View Profile
Re: OBi Master Thread
« Reply #1524 on: December 29, 2020, 05:21:09 PM »
confused here. whats the best/cheapest option for 911 calls on obi? and how do i do it?

Offline Twin

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Nov 2010
  • Posts: 1437
  • Total likes: 2
  • DansDeals.com Hat Tips 2
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: lkwd
Re: OBi Master Thread
« Reply #1525 on: January 06, 2021, 07:38:28 PM »
Got Obi 202 trying to add Obi device to my dashboard so I can set up with GV. When I dial **xxxx for the set up I get the auto machine saying this number has been sent to the server but its not adding it to my dashboard or letting e get to next step.

Any advice?   

Offline pixi

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Jan 2015
  • Posts: 1969
  • Total likes: 13
  • DansDeals.com Hat Tips 1
    • View Profile
Re: OBi Master Thread
« Reply #1526 on: January 07, 2021, 09:11:28 PM »
Is Call Centric for Caller ID free, or I have to pay a monthly fee (without 911)?
 ( I don't see the option where I can order a phone number for free)
money doesn't talk......      it SCREAMS !

Offline pcgeek

  • Dansdeals Platinum Elite + Lifetime Gold Elite
  • ******
  • Join Date: Dec 2013
  • Posts: 909
  • Total likes: 31
  • DansDeals.com Hat Tips 6
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: פֹּה
Re: OBi Master Thread
« Reply #1527 on: January 07, 2021, 09:57:35 PM »
Is Call Centric for Caller ID free, or I have to pay a monthly fee (without 911)?
 ( I don't see the option where I can order a phone number for free)
$1/month

Offline Zevi16

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Mar 2015
  • Posts: 2084
  • Total likes: 62
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
Re: OBi Master Thread
« Reply #1528 on: January 12, 2021, 02:54:07 AM »
I set up my Obi200 with google voice. I have an At&t landline and i cant seem to figure out the VM. It automatically records a beep and ends it. It seems when i call it it doesnt sync with GV. (It continues ringing on my other phone even tho the Obi phone has already gone off) How do i set up properly?

Offline JustaHocker

  • Dansdeals Gold Elite
  • ***
  • Join Date: Dec 2011
  • Posts: 134
  • Total likes: 1
  • DansDeals.com Hat Tips 0
    • View Profile
Re: OBi Master Thread
« Reply #1529 on: January 17, 2021, 07:57:46 PM »
Got Obi 202 trying to add Obi device to my dashboard so I can set up with GV. When I dial **xxxx for the set up I get the auto machine saying this number has been sent to the server but its not adding it to my dashboard or letting e get to next step.

Any advice?
I just struggled with this same issue.
First you need to try the echo test. Dial **9 222-222-222 and see if you get to the echo test. If you get the 3 tones instead, you have other issues.
Make sure you are connected directly to the ISP's router and try resetting the obi using the hole on the bottom of the unit.
If you pass the echo test, dial ***1 and select option 1 for Basic Network Status. This will give you the IP address of the obi. Trying accessing this address from a PC on the same network. You should be prompted for a user name and password which are both 'admin' by default. Then go to System Management > WAN Settings and deselect the checkbox for DNSServer2. Enter 8.8.8.8 and scroll to the bottom of the page to save. Reboot your obi box and you should be good to go.
You can confirm the change was processed by going to Status > System Status and looking for the DNSServer2 or DNSServer1 value of 8.8.8.8.
This worked for me, hope it works for you.