Topic Wiki

Best offer available right now is...
« Last edited by Iz on May 14, 2020, 06:16:53 PM »

Author Topic: Optimum internet  (Read 187095 times)

Offline lowvoltageguy

  • Dansdeals Gold Elite
  • ***
  • Join Date: Jul 2015
  • Posts: 158
  • Total likes: 9
  • DansDeals.com Hat Tips 0
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: Borough Park
Re: Optimum internet
« Reply #1305 on: February 09, 2020, 09:05:31 PM »
Any get a new router when upgrading the speeds?

 I changed my plan a bit and I see I got a new router in the mail.
  is it something that happens automatically as soon as you upgrade your speed and get a new router to handle the new speed?

They sent me the
Tm1602 for a 400MB speeds
 While I was previously using the
 Tm822 at 100MB.

  Does that mean the tm822 is not capable of handling 400 megabytes speeds?
That's a modem not a router. Seems it's required to deliver faster speeds. No you probably don't need a new wireless router for the new speeds as it's not gigbit speed although the AC and the new WiFi standard of AX has faster speeds and range and as they claim is smarter to go around obstacles.
It's worth too much.

Offline David R

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Mar 2012
  • Posts: 1728
  • Total likes: 17
  • DansDeals.com Hat Tips 5
    • View Profile
  • Location: Brooklyn, NY
Re: Optimum internet
« Reply #1306 on: February 09, 2020, 09:07:32 PM »
Anyone here try the 14.99 advantage plan?
I'm about to sign up. What is the upload speed supposed to be?

Online myi

  • Dansdeals Lifetime 10K Presidential Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Feb 2015
  • Posts: 19386
  • Total likes: 1352
  • DansDeals.com Hat Tips 300
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: InMyPants! 🙈
  • Programs: 2Many2List!
Re: Optimum internet
« Reply #1307 on: February 09, 2020, 09:08:09 PM »
That's a modem not a router. Seems it's required to deliver faster speeds. No you probably don't need a new wireless router for the new speeds as it's not gigbit speed although the AC and the new WiFi standard of AX has faster speeds and range and as they claim is smarter to go around obstacles.
I stand corrected yes a modem.
Don't try to be someone else , be who you are because everyone else is taken.

Online myi

  • Dansdeals Lifetime 10K Presidential Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Feb 2015
  • Posts: 19386
  • Total likes: 1352
  • DansDeals.com Hat Tips 300
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: InMyPants! 🙈
  • Programs: 2Many2List!
Re: Optimum internet
« Reply #1308 on: February 09, 2020, 09:09:29 PM »
That's a modem not a router. Seems it's required to deliver faster speeds. No you probably don't need a new wireless router for the new speeds as it's not gigbit speed although the AC and the new WiFi standard of AX has faster speeds and range and as they claim is smarter to go around obstacles.
For now have the three Google home Wi-Fi routers, one on each floor.
Don't try to be someone else , be who you are because everyone else is taken.

Offline lowvoltageguy

  • Dansdeals Gold Elite
  • ***
  • Join Date: Jul 2015
  • Posts: 158
  • Total likes: 9
  • DansDeals.com Hat Tips 0
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: Borough Park
Re: Optimum internet
« Reply #1309 on: February 09, 2020, 09:09:54 PM »
Perfect.
It's worth too much.

Online myi

  • Dansdeals Lifetime 10K Presidential Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Feb 2015
  • Posts: 19386
  • Total likes: 1352
  • DansDeals.com Hat Tips 300
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: InMyPants! 🙈
  • Programs: 2Many2List!
Re: Optimum internet
« Reply #1310 on: February 09, 2020, 09:11:34 PM »
Perfect.
Thanks.
  even if I should decide to downgrade  to a slower speed for less money, assuming it doesn't hurt to have the better one.
 meaning I don't have to worry that it's not going to be compatible for a hundred or two hundred megabytes speeds?
Don't try to be someone else , be who you are because everyone else is taken.

Offline lowvoltageguy

  • Dansdeals Gold Elite
  • ***
  • Join Date: Jul 2015
  • Posts: 158
  • Total likes: 9
  • DansDeals.com Hat Tips 0
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: Borough Park
Re: Optimum internet
« Reply #1311 on: February 09, 2020, 10:36:34 PM »
It's compatible with slower speeds.
It's worth too much.

Offline lowvoltageguy

  • Dansdeals Gold Elite
  • ***
  • Join Date: Jul 2015
  • Posts: 158
  • Total likes: 9
  • DansDeals.com Hat Tips 0
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: Borough Park
Re: Optimum internet
« Reply #1312 on: February 09, 2020, 10:55:56 PM »
I personally don't have cable anymore for a while now but should I get cable again I would buy the modem directly from them or Arris and not pay for years a $10 monthly fee.
It's worth too much.

Offline Eliyohu

  • Dansdeals Platinum Elite + Lifetime Gold Elite
  • ******
  • Join Date: Oct 2015
  • Posts: 947
  • Total likes: 69
  • DansDeals.com Hat Tips 2
    • View Profile
Re: Optimum internet
« Reply #1313 on: February 09, 2020, 11:34:39 PM »
I personally don't have cable anymore for a while now but should I get cable again I would buy the modem directly from them or Arris and not pay for years a $10 monthly fee.
Any particular modem recommended?

Offline lowvoltageguy

  • Dansdeals Gold Elite
  • ***
  • Join Date: Jul 2015
  • Posts: 158
  • Total likes: 9
  • DansDeals.com Hat Tips 0
  • Gender: Male
    • View Profile
  • Location: Borough Park
Re: Optimum internet
« Reply #1314 on: February 09, 2020, 11:41:12 PM »
Any particular modem recommended?
I forgot to mention that I would order directly from Optimum or Arris if I wanted phone service from them because they don't provide voice service if it's not directly from them or Arris. Otherwise you can order online from other vendors other brands which need to mention they are compatible with optimum. If I'm not mistaken its max DOCSIS 3.0 that works with Optimum.
It's worth too much.

Offline Eliyohu

  • Dansdeals Platinum Elite + Lifetime Gold Elite
  • ******
  • Join Date: Oct 2015
  • Posts: 947
  • Total likes: 69
  • DansDeals.com Hat Tips 2
    • View Profile
Re: Optimum internet
« Reply #1315 on: February 09, 2020, 11:44:41 PM »
I forgot to mention that I would order directly from Optimum or Arris if I wanted phone service from them because they don't provide voice service if it's not directly from them or Arris. Otherwise you can order online from other vendors other brands which need to mention they are compatible with optimum. If I'm not mistaken its max DOCSIS 3.0 that works with Optimum.
Thanks,
Can anyone who's gotten one, recommend a particular model, I don't need voice.

Offline yelped

  • Dansdeals Lifetime Presidential Platinum Elite
  • *********
  • Join Date: Mar 2015
  • Posts: 5533
  • Total likes: 612
  • DansDeals.com Hat Tips 14
    • View Profile
Re: Optimum internet
« Reply #1316 on: February 09, 2020, 11:57:38 PM »
Thanks,
Can anyone who's gotten one, recommend a particular model, I don't need voice.
There's plenty on eBay for $40 used or refurbished.

Offline Eliyohu

  • Dansdeals Platinum Elite + Lifetime Gold Elite
  • ******
  • Join Date: Oct 2015
  • Posts: 947
  • Total likes: 69
  • DansDeals.com Hat Tips 2
    • View Profile
Re: Optimum internet
« Reply #1317 on: February 19, 2020, 06:48:41 PM »
 I'm trying to use this modem, but for some reason Optimum is having a hard time finding it. I thought it might be defective so I replaced it, but still not working. Any ideas?

ARRIS SURFboard (32x8) Docsis 3.0 Cable Modem, Certified for Xfinity, Spectrum, Cox & More (SB6190 Black) https://smile.amazon.com/dp/B06ZZGXJKM

Offline Definitions

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Jan 2018
  • Posts: 1113
  • Total likes: 178
  • DansDeals.com Hat Tips 2
    • View Profile
    • LimitedLiquidations
Re: Optimum internet
« Reply #1318 on: February 20, 2020, 02:13:04 AM »
I'm trying to use this modem, but for some reason Optimum is having a hard time finding it. I thought it might be defective so I replaced it, but still not working. Any ideas?

ARRIS SURFboard (32x8) Docsis 3.0 Cable Modem, Certified for Xfinity, Spectrum, Cox & More (SB6190 Black) https://smile.amazon.com/dp/B06ZZGXJKM
I think I had the same issue a while back. I think I posted it here. I'll have to find it

ETA
Yup
Just tried changing to the Arris sb6190 modem. Waited on the phone for 1/2 hour.

Not compatible :(
One of a kind deals - www.limitedliquidations.com

Offline David R

  • Dansdeals Lifetime Platinum Elite
  • *******
  • Join Date: Mar 2012
  • Posts: 1728
  • Total likes: 17
  • DansDeals.com Hat Tips 5
    • View Profile
  • Location: Brooklyn, NY
Re: Optimum internet
« Reply #1319 on: February 20, 2020, 12:21:05 PM »
Thanks,
Can anyone who's gotten one, recommend a particular model, I don't need voice.
I bought ARRIS SurfBoard SB6121 DOCSIS 3.0 Cable Modem over 5 years ago. I used it for Time Warner and later brought it to another neighborhood and used it for Optimum.